);

Ακαδημια

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Η Ακαδημία του Αλμωπού Αριδαίας πρωτοεμφανίζεται το 1993 δημιουργώντας ένα τμήμα το οποίο συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα του Νομού Πέλλας.

Στα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα έως το 2000 δημιουργούνται όλα τα τμήματα υποδομών και από το 2002 έως και σήμερα η ακαδημία του Αλμωπού έχει πλέον όλα τα τμήματα αναπτυξιακών ηλικιών με παιδιά από 6 ετών έως 16.

Κάθε ακαδημία βάζει στόχους στους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να λειτουργήσει. Δικός μας στόχος είναι τα υψηλά πάντα ποδοσφαιρικά δεδομένα, η ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία μας υπό την επίβλεψη των προπονητών, η βελτίωση των μικρών μας αθλητών στα ατομικά τους στοιχεία και επειδή ο αθλητισμός αποτελεί ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας, μέσω του οποίου αναπτύσσονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αξία του ευ αγωνίζεσθαι. Για να απολαύσουν λοιπόν τα μικρά παιδιά το ποδόσφαιρο, πρέπει πρώτα να το διδαχθούν σωστά. Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά να αγαπούν το σωστό ποδόσφαιρο και να εκπαιδεύσουμε τους γονείς στο πως θα πρέπει να διαχειριστούν και να στηρίξουν το παιδί τους στην προσπάθεια αυτή. Να μάθουν και τα καλά και τα άσχημα που μπορεί να προκύψουν. Να εκτιμήσουν τη νίκη, να δεχθούν την ήττα και να σέβονται πάντα τον αντίπαλο και τους συμπαίκτες τους. Διότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο έχει κανόνες. Είναι ένας αγώνας, που θα πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, να αποδόσεις όλα όσα διδάχθηκες, ώστε να έρθει η επιβράβευση και η χαρά του παιχνιδιού είτε χάσεις είτε κερδίσεις. Για να διασκεδάσεις μέσα από το ποδόσφαιρο λοιπόν πρέπει πρώτα να το διδαχθείς υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων ανθρώπων με γνώσεις ώστε να καθοδηγούν σωστά ένα παιδί από την αναπτυξιακή του ηλικία.

Φιλοσοφία μας και σημαντική μας υποχρέωση είναι να δείξουμε στους μικρούς μας αθλητές τον σωστό δρόμο εκμάθησης του ποδοσφαίρου, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και σαν Ακαδημία που φέρει ένα ιστορικό όνομα όπως αυτό του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ένα μέρος παιδιών που ίσως ονειρευτούν κάτι παραπάνω. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι στο προσεχές μέλλον θα μπορούν να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα του ΑΛΜΩΠΟΥ και ομάδες μεγαλύτερων εθνικών κατηγοριών.

Στο σημείο αυτό ευχαριστούμε θερμά την ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, διότι με την προσπάθεια και τη γνώση για το πώς πραγματικά πρέπει να εξελιχθεί ένα παιδί από την αναπτυξιακή ηλικία συμμετέχοντας σε μία διοργάνωση, διοργανώνει το πρωτάθλημα υποδομών στον Νομό μας, δίνοντας σε όλα αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους, τον χαρακτήρα τους, την κοινωνικοποίησή τους όπως και τα ατομικά και ομαδικά στοιχεία τους, τα οποία έχουν βελτιώσει μέσα από την διδασκαλία του ποδοσφαίρου όπως γίνεται στην Ακαδημία μας.

Να τονίσουμε επίσης ότι το πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ είναι ουσιαστικά και ένα σκαλοπάτι για την επιλογή των παιδιών στις μικτές ομάδες!

ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τι είναι λοιπόν μικτή ομάδα Πέλλας;

Είναι η συγκέντρωση όλων των παιδιών του Νομού μας και μέσα από επιλογές που γίνονται από τους υπεύθυνους της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ καθώς και από την πορεία των παιδιών μέσα από το πρωτάθλημα υποδομών, οι 30 καλύτεροι όλου του Νομού επιλέγονται και στελεχώνουν μια ομάδα που αντιπροσωπεύει τον Νομό μας σε ένα πρωτάθλημα με άλλους Νομούς. Κατά τη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος γίνονται επιλογές παιδιών που θα στελεχώσουν τις ΕΘΝΙΚΕΣ μας ομάδες.

Μέσα από το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και από τις επιλογές που έγιναν συγκεκριμένα το 2016, για τις μικτές ομάδες, η Ακαδημία του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ έχει την χαρά και τιμή να στελεχώνει την ΜΙΚΤΗ ΠΕΛΛΑΣ στην κατηγορία των παίδων (2003-2004) με 10 ποδοσφαιριστές. Η προσπάθεια που γίνεται στην Ακαδημία μας και η εξέλιξη που είχαν τα παιδιά αυτά μέσα από την καθοδήγηση των προπονητών μας τα επιβράβευσε δίνοντάς τους μία θέση στους 30 καλύτερους του Νομού.

Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές μας είναι οι παρακάτω:

 

Μέσα από την Ακαδημία του ΑΛΜΩΠΟΥ και από τα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ έχουν αναδειχθεί και έχουν στελεχώσει τις μικτές ομάδες του Νομού μας ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε υψηλού επιπέδου ομάδες εθνικών κατηγοριών και βεβαίως κάποιοι από αυτούς βρίσκονται και στο δυναμικό της μεγάλης ομάδας του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. Μια πολύ μικρή γεύση των παικτών αυτών MONO από ποδοσφαιριστές γεννημένους από το 1990 έως το 1999, που άλλοι «γεννηθήκαν» μέσα στις Ακαδημίες του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και άλλοι εξελίχθηκαν, είναι οι παρακάτω:

 

Υπάρχουν βεβαίως πολλοί περισσότεροι ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία, οι οποίοι στελέχωσαν την μεγάλη ομάδα του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, τις μικτές ομάδες του νομού Πέλλας, ομάδες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και Εθνικές ομάδες.

Ένα άλλο κομμάτι στο οποίο η Ακαδημία του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ έδωσε το παρών είναι και το πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών του Ο.Π.Α.Π στο οποίο συμμετείχε ενεργά για τρία συνεχόμενα χρονιά, από το 2014 έως το 2017.

Ένα πρόγραμμα που πρόσθεσε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στη φιλοσοφία της Ακαδημίας μας και έγινε και πανελλαδικό σλόγκαν ταυτοχρόνως: «ΣΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.»

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
 

Η Ακαδημία του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ δεν σταματά όμως εδώ…. Όλα τα παραπάνω ήταν μια πολύ απλή αναφορά στο τώρα και το πριν…

Ανεβάζουμε τους στόχους μας, γινόμαστε καλύτεροι, επενδύουμε στον αθλητισμό με αγάπη στο άθλημα αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο, με σεβασμό πάντα προς τα παιδιά, αλλά και με γνώμονα το ότι είμαστε πρεσβευτές ενός αντικειμένου που πρέπει να το υπηρετήσουμε άρτια, χωρίς να απέχουμε από τους κανόνες και τη φιλοσοφία του.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι… Είναι τρόπος ζωής… Γιατί μέσα από αυτό γνωρίζεις φίλους, μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία, να λειτουργείς σωστά μέσα σε μια ομάδα υπακούοντας σε κανόνες, να σέβεσαι τους αντιπάλους σου και να βελτιώνεις τον εαυτό σου. 

Και αφού είναι τρόπος ζωής δεν μπορεί να είναι απλά ένα παιχνίδι, γιατί και η ζωή μας δεν είναι απλά ένα παιχνίδι.

Το ποδόσφαιρο είναι αγώνας… και το τονίζουμε αυτό γιατί είναι η σωστή λέξη που πρέπει να χρησιμοποιούμε όταν δύο ομάδες βρίσκονται αντίπαλες στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν παίζουν…. Αγωνίζονται…

Κλείνουμε με κάποια γνωμικά για το ποδόσφαιρο κυρίως από ανθρώπους του ποδοσφαίρου αλλά και από διανοούμενους.

«Το Ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό παιχνίδι, η παρουσία του αντιπάλου όμως το κάνει περίπλοκο.»
Albert Einstein

“Σε μια ποδοσφαιρική Ομάδα, Η Αγία Τριάδα είναι η εξής: Οι Παίχτες, Οι Προπονητές και οι Οπαδοί.”

Η Διοίκηση είναι μόνο για να υπογράφει τα Check.»
Bill Shankly (Άγγλος Προπονητής)

«Το να διδάξεις ποδόσφαιρο είναι σχετικά εύκολο. Το δύσκολο είναι να μάθεις στους ποδοσφαιριστές να συμπεριφέρονται σωστά μέσα στο γήπεδο.»
Ευάγγελος Μανωλόπουλος – Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου

«Στη μελέτη του αθλητισμού οι ψυχολογικοί παράγοντες είναι οι πιο σημαντικοί κι όμως είναι οι περισσότεροι αγνοημένοι.»
Tutko & Tossi

«Ποδόσφαιρο μαθαίνει κανείς μόνο μέσα από το ποδόσφαιρο.»
Hennes Weisweiler – Ελβετός προπονητής ποδοσφαίρου

«Ο πιο έξυπνος λύνει μαθηματικά, ο αμέσως επόμενος γράφει τα καλύτερα βιβλία. Οι χορευτές είναι οι πιο έξυπνοι με τα πόδια τους, ενώ οι αμέσως επόμενοι είναι οι ποδοσφαιριστές.»
Johan Cruyff – Ολλανδός προπονητής ποδοσφαίρου

«Ο καθένας παίζει το ρόλου του σε μία ομάδα. Αν κερδίσουμε κάτι, τότε θα είναι για όλους και όχι για έναν ατομικά.»
Jose Mourinho – Πορτογάλος προπονητής ποδοσφαίρου

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Υπεύθυνος της Ακαδημίας του ΑΛΜΩΠΟΥ Αριδαίας.