);

Γιωργος Τυριακιδης: “Πιστευω πως στο τελος θα δικαιωθουμε”

Για όλους και για όλα μίλησε στην επίσημη σελίδα του Αλμωπού Αριδαίας | Λουτρά Πόζαρ, ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Τυριακίδης, για την μέχρι τώρα πορεία της, όπως και για πολλά θέματα που αφορούν την ομάδα της Καρατζόβας, κατά την παρθενική του εμφάνιση στην Football League.

Δείτε τι απάντησε ο τεχνικός που είναι για 6η συνεχή σεζόν στον πάγκο του Αλμωπού, παρακάτω:

Ερώτηση: Ο Αλμωπός Αριδαίας Λουτρά Πόζαρ δείχνει να συνέρχεται το τελευταίο χρονικό διαστημα και να ξεκολλάει από τις χαμηλές θέσεις, πως το εξηγείς αυτό;

Απάντηση: Ήταν μια εξέλιξη φυσιολογική για την ομάδα μας σύμφωνα με την εικόνα που είχε στα παιχνίδια του πρώτου γύρου και την απόδοση της εντός γηπέδων.

Ερώτηση: Αν και νεοφώτιστη στην Football League η ομάδα σου και παρά το κακό ξεκίνημα, δεν πτοήθηκε και με σκληρή δουλειά ήρθαν τα αποτελέσματα που σας δικαιώνουν όλους;

Απάντηση: Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα λόγω Covid, χωρίς σταθερότητα στην απόδοση με πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, με καλό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο. Νομίζω αν είχαμε ουσιαστική απόδοση με την Α.Ε.Π. Κοζάνης, χωρίς να θέλω να μειώσω τον αντίπαλο, θα ήταν η ομάδα πλέον ψηλότερα βαθμολογικά αφού στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια χάσαμε 4 βαθμούς, όπως και με τον Θεσπρωτό με την ισοπαλία στην έδρα μας.

Ερώτηση: Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να διαχειριστεί μια κατάσταση άτυχων αποτελεσμάτων;

Απάντηση: Δύσκολο και ιδιαίτερο κομμάτι, γιατί πρέπει να δουλέψεις περισσότερο, μέσα από την προπονητική διαδικασία για την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, με το κομμάτι της ψυχολογίας που είναι άμεσος παράγοντας απόδοσης.

Ερώτηση: Το έργο σου σαν προπονητής, να έχεις 26 καλούς ποδοσφαιριστές και να έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις εντεκάδα ποια συναισθήματα υπάρχουν;

Απάντηση: Δύσκολη η διαχείριση. Παρ όλο που είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και υποτίθεται ότι ξέρουν τις υποχρεώσεις και την συμπεριφορά τους, είναι νέοι άνθρωποι, παιδιά με ιδιαίτερα συναισθήματα, που όλοι μηδενός εξαιρουμένου θέλουν να παίζουν, υπάρχουν παραδείγματα σε υψηλότερο επίπεδο, έχει στεναχωρημένος, απογοητευμένους, χαρούμενους, θυμωμένους και προσπαθούμε να τους διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα με γνώμονα πάντα το καλό της ομάδας. Υπάρχουν πάντα και καλές και κακές στιγμές μέσα στα πλαίσια που επιβάλλεται, είμαστε ζωντανός οργανισμός.

Ερώτηση: Η ομάδα σου στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να πατάει γερά στον αγωνιστικό χώρο και εκτός από τα θετικά αποτελέσματα, παίζει και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, η γνώμη σου ποια είναι;

Απάντηση: Πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε σαν ομάδα, πληρώνουμε το κακό ξεκίνημα σαν νεοφώτιστοι, αλλά δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο εμείς για αυτό και δεν θέλω να το αναλύσουμε τώρα πλέον.

Ερώτηση: Πως κρίνεις την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και φυσικά της διοίκησης, είναι κοντά σας;

Απάντηση: Το σημαντικό είναι ότι όσοι απαρτίζουν την ομάδα διοίκηση, team, ποδοσφαιριστές έχουμε έναν κοινό στόχο, υπάρχει εμπιστοσύνη, έχουμε διακριτούς ρόλους, το συντριπτικό κομμάτι του κόσμου μας στηρίζει, έχει υπομονή και η ομάδα βρίσκει το δρόμο της και πετυχαίνει.

Ερώτηση: Ξαφνικά από από την απαξίωση των πρώτων αγωνιστικών, ακολούθησε η καταξίωση των τελευταίων θετικών αποτελεσμάτων, πως αισθάνεται ένας προπονητής που παρά τα πολλά χρόνια στην ομάδα του, αμφισβητείται;

Απάντηση: Καλώς η κακώς είναι μια κατάσταση που είναι γνώριμη σε όλα τα γήπεδα, είναι στην κουλτούρα μας, η δουλειά του προπονητή είναι μια λειτουργία παρεξηγημένη και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε.

Ερώτηση: Κλείνοντας την συζήτηση τι άλλο θα ήθελες να προσθέσεις;

Απάντηση: Η ομάδα αποκτά εμπιστοσύνη στον εαυτό της, είναι όμως πολύ λίγα τα παιχνίδια γι’ αυτό δεν επιτρέπονται λάθη. Ιδιαίτερα φέτος που δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλά λόγω συνεχόμενων παιχνιδιών σε μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη, να τονίσω ότι αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή, είναι να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Βέροια και παιχνίδι με παιχνίδι συγκεντρωμένοι, να πετύχουμε τον στόχο μας.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *